Cupcakes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Cupcakes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Cupcakes met een vleugje citroen uit 'Leila Bakt'

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Klop de eieren met de kristal-en vanillesuiker licht en luchtig.

  3. 3

    Smelt de boter, schenk de melk erbij en meng alles door het eimengsel.

  4. 4

    Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout en schep dit voorzichtig door het natte mengsel.

  5. 5

    Roer de citroenzeste en het citroensap erdoor.

  6. 6

    Zet papieren caisses in een muffinplaat en vul de caisses voor twee derde met het deeg.

  7. 7

    Bak de cakejes circa 15 minuten in het midden van de oven en laat ze daarnafkoelen.

  8. 8

    Roer voor het roomkaasglazuur de boter romig met de poedersuiker, de vanillesuiker, het citroensap en de verse roomkaas.

  9. 9

    Als je glazuur met kleurtjes wilt, verdeel je het over verschillende kommetjes en meng je er kleurstof naar keuze door.

  10. 10

    Bestrijk de cakejes met het glazuur en garneer ze met de suikergarnering naar keuze.

  11. 11

    Of maak glazuur van witte chocolade. Hak hiervoor de chocola in stukjes en smelt deze in een kom boven een pan met zacht kokend water. Laat de chocola enigszins afkoelen.

  12. 12

    Roer de chocola dan door de verse roomkaas en bestrijk de cakejes ermee.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Klop de eieren met de kristal-en vanillesuiker licht en luchtig.

  3. 3

    Smelt de boter, schenk de melk erbij en meng alles door het eimengsel.

  4. 4

    Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout en schep dit voorzichtig door het natte mengsel.

  5. 5

    Roer de citroenzeste en het citroensap erdoor.

  6. 6

    Zet papieren caisses in een muffinplaat en vul de caisses voor twee derde met het deeg.

  7. 7

    Bak de cakejes circa 15 minuten in het midden van de oven en laat ze daarnafkoelen.

  8. 8

    Roer voor het roomkaasglazuur de boter romig met de poedersuiker, de vanillesuiker, het citroensap en de verse roomkaas.

  9. 9

    Als je glazuur met kleurtjes wilt, verdeel je het over verschillende kommetjes en meng je er kleurstof naar keuze door.

  10. 10

    Bestrijk de cakejes met het glazuur en garneer ze met de suikergarnering naar keuze.

  11. 11

    Of maak glazuur van witte chocolade. Hak hiervoor de chocola in stukjes en smelt deze in een kom boven een pan met zacht kokend water. Laat de chocola enigszins afkoelen.

  12. 12

    Roer de chocola dan door de verse roomkaas en bestrijk de cakejes ermee.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.