Recept

Versierde kerststronk

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. 2

    Meng voor de biscuit de eidooiers met de helft van de suiker in een kom en klop met de mixer tot een stevige massa. Klop in een andere kom de eiwitten met de rest van de suiker tot pieken. Zeef de bloem en meng ze onder de eidooiers. Spatel de eiwitsneeuw erdoor.

  3. 3

    Bedek een bakplaat met bakpapier en giet het deeg erop. Zorg dat het gelijkmatig verdeeld is, dat levert straks een egale rol op (strijk eventueel glad met een spatel). Zet de bakplaat in de oven en bak de biscuit 10 tot 15 minuten (zorg dat hij niet te snel kleurt).

  4. 4

    Haal de biscuit uit de oven, dek af met een natte keukendoek en laat afkoelen.

  5. 5

    Meng voor de vulling de mascarpone met de suiker en het citroensap. Klop de room stijf en voeg bij de het mascarponemengsel. Pel de bananen, snij ze in kleine stukjes en voeg toe aan het mengsel. Meng goed.

  6. 6

    Til de biscuit met het bakpapier van de bakplaat. Meng voor de afwerklaag de mascarpone met poedersuiker en enkele eetlepels cacaopoeder, roer goed door elkaar. Gier er een scheutje melk bij zodat het goed smeerbaar wordt.

  7. 7

    Bestrijk de biscuit met de vulling en rol voorzichtig op. Snij er een stukje af en vorm beide stukken tot een stronk. Smeer de buitenkant in met de chocolademascarpone en trek er met een vork strepen in, zo krijg je het uitzicht van een boomstronk.

  8. 8

    Bekleed de randen met chocoladeschilfers. Werk af met zilveren pareltjes en figuurtjes in rolfondant.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Versierde kerststronk

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!