Recept

Chocoladegenoise met sinaasappelcurd

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smaken uit de hele wereld

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een bakvorm in en bekleed de bodem met een ingevet stuk bakpapier. Bekleed ook de binnenkant van de bakvormpjes met ingevet bakpapier en zet ze op de bakplaat.

  2. 2

    Zeef het aardappelzetmeel, de bloem en het cacaopoeder in een kom en zet apart. Klop de suiker, eieren, eidooiers en snuifje zout op en verwarm dit mengsel al kloppend au bainmarie tot het lauwwarm aanvoelt. Haal de kom uit het waterbad en klop met de mixer tot het mengsel verdriedubbeld en zachtgeel van kleur is. Zeef het bloemmengsel er in drie keer bij. Spatel telkens goed tot je geen droge ingrediënten meer ziet. Schep het beslag in de bakvormpjes en zet 20 minuten in de oven. Ontvorm en laat afkoelen.

  3. 3

    Breng voor de suikerstroop de suiker met 100 ml water al roerend aan de kook. Laat afkoelen.

  4. 4

    Maak nu de sinaasappelcurd. Week het gelatineblaadje in koud water. Rasp de schil van de sinaasappelen en pers het sap. Laat de boter au bain-marie smelten en meng er dan de suiker, geraspte schil en het sinaasappelsap door. Klop de losgeklopte eieren er beetje bij beetje onder. Zodra het water onder de bain-marie kookt, zal het mengsel indikken en op pudding gaan lijken. Roer er het uitgeknepen gelatineblaadje onder. Schep het mengsel in een gesteriliseerde bokaal. Sluit goed af met het deksel en zet in de koelkast.

  5. 5

    Verwarm de glucose tot 40 à 45°C en voeg de room en de suiker toe. Roer tot het kookt. Laat intussen apart de chocolade smelten en giet er de helft van het roommengsel op. Meng met een spatel en voeg de rest van het roommengsel toe. Dek af met plasticfolie en laat afkoelen tot 45°C. Voeg dan de boter toe, mix met de staafmixer en zet in de koelkast.

  6. 6

    Verwarm de ganache weer even op als je gaat afwerken. Snij de genoise in gelijke stukjes zodat je individuele taartjes hebt. Snij de taartjes horizontaal door (in twee of drie laagjes) en borstel de suikerstroop dun tussen de laagjes. Smeer de sinaasappelcurd erop (dikte van de laag naar keuze). Stapel de laagjes genoise weer op elkaar tot volledige taartjes. Doop de bovenkant van elk taartje in de ganache zodat die mooi bedekt is. Werk eventueel af met vormpjes van chocolade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladegenoise met sinaasappelcurd

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!