Recept

Chocoladekegels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een originele vorm!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de stevia los tot het mengsel bleker wordt. Meng er de boter door, voeg de oploscacao en de cuberdoncrème (of een andere smaakmaker) toe. Zeef de bloem en meng ze onder het beslag.

  2. 2

    Laat de chocolade op een zacht vuurtje smelten en meng onder het beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel de eiwitsneeuw door het deeg. Schep het in een ingevette bakvorm en bak 30 minuten in de oven. Prik eventueel in met een naald of spiesje: als die er droog weer uitkomt, is de taart gaar.

  3. 3

    Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Verbrokkel ze in een kom zodra ze is afgekoeld.

  4. 4

    Laat voor de chocolademousse de chocolade au bain-marie zachtjes smelten. De temperatuur van de chocolade moet zo laag mogelijk blijven. Klop de eiwitten stijf met enkele druppels citroensap. Voeg er tijdens het kloppen geleidelijk ook de stevia aan toe. Spatel dit mengsel door de gesmolten chocolade en laat opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Breng voor de ganache de room aan de kook en voeg de honing toe. Roer er de boter onder. Voeg geleidelijk ook de chocolade toe en laat hem smelten. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Roer af en toe om. Mocht de ganache te stijf worden, voeg dan enkele druppels maïsolie toe.

  6. 6

    Meng de verbrokkelde taart in de kom met 2/3 van de chocomousse. Maak met dit mengsel een vorm naar keuze, strijk de buitenkant glad met de rest van de chocomousse. Laat even opstijven in de diepvries. (Gebruik eventueel wegwerpspuitzakjes om de kegelvorm te maken. Ook andere vormen zijn mogelijk).

  7. 7

    Drapeer de ganache over de afgekoelde kegels. Tot slot kun je de top van de kegels nog even dopen in cuberdoncrunch.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladekegels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!