Normandische appeltaartjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Normandische appeltaartjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrukkelijke taartjes

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Steek rondjes uit het deeg en bekleed er de vormpjes mee. 

    Schil de appelen en snij ze in flinterdunne plakjes.

  2. 2

    Verdeel de appels over de vormpjes. Verdeel er ook de appelmoes over en strijk mooi glad. Bak de vormpjes ongeveer 15 minuten in de oven. 

  3. 3

    Klop de eieren met de suiker, de room en het amandelpoeder tot een schuimige massa. Voeg een flinke scheut calvados toe en roer om.

  4. 4

    Haal de taartjes uit de oven (laat de oven aan staan) en verdeel het amandelschuim over de vormpjes. 

  5. 5

    Zet ze weer in de oven en bak nog 15 à 20 minuten verder, tot het schuim mooi goudbruin en gerezen is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Steek rondjes uit het deeg en bekleed er de vormpjes mee. 

    Schil de appelen en snij ze in flinterdunne plakjes.

  2. 2

    Verdeel de appels over de vormpjes. Verdeel er ook de appelmoes over en strijk mooi glad. Bak de vormpjes ongeveer 15 minuten in de oven. 

  3. 3

    Klop de eieren met de suiker, de room en het amandelpoeder tot een schuimige massa. Voeg een flinke scheut calvados toe en roer om.

  4. 4

    Haal de taartjes uit de oven (laat de oven aan staan) en verdeel het amandelschuim over de vormpjes. 

  5. 5

    Zet ze weer in de oven en bak nog 15 à 20 minuten verder, tot het schuim mooi goudbruin en gerezen is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.