Gerookte heilbotpuree met kabeljauwhaasje en grijze garnalen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gerookte heilbotpuree met kabeljauwhaasje en grijze garnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Overheerlijk

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water.

  2. 2

    Giet de aardappelen af en doe ze samen met de heilbot, knoflook, room, boter en olijfolie in de blender. Mix fijn en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  3. 3

    Kruid de kabeljauwhaasjes met peper en zout. Bak ze kort aan in een beetje boter.

  4. 4

    Vet 4 vuurvaste kommetjes in met boter, leg in elk ervan een visfilet. Lepel er de gerookte heilbotpuree over en strijk glad. Bestrooi met panko.

  5. 5

    Schuif de borden 10 minuten in de voorverwarmde oven. Werk voor het serveren af met grijze garnalen en blaadjes lamsoor.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de knoflook. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water.

  2. 2

    Giet de aardappelen af en doe ze samen met de heilbot, knoflook, room, boter en olijfolie in de blender. Mix fijn en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  3. 3

    Kruid de kabeljauwhaasjes met peper en zout. Bak ze kort aan in een beetje boter.

  4. 4

    Vet 4 vuurvaste kommetjes in met boter, leg in elk ervan een visfilet. Lepel er de gerookte heilbotpuree over en strijk glad. Bestrooi met panko.

  5. 5

    Schuif de borden 10 minuten in de voorverwarmde oven. Werk voor het serveren af met grijze garnalen en blaadjes lamsoor.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.