Appel-beulinggratin
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Appel-beulinggratin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Onder een goudgeel korstje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de melk in een steelpannetje. Doe er de porto en de foie gras bij. Laat de foie gras smelten in de melk, laat niet koken. Doe er dan de room bij. Neem van het vuur en klop er één voor één de eidooiers door. Mix tot een luchtige crème. Breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Schil de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij in blokjes. Verhit wat roomboter in een pan en bak er de appelblokjes kort in. Zet ze aan de kant.

  3. 3

    Verwijder het vel van de beulingen en halveer de worsten in de lengte. Bak ze goudbruin in een beetje boter en snij daarna in hapklare stukken.

  4. 4

    Verdeel de stukken beuling over 4 vuurvaste schaaltjes. Lepel er de appel- en hamblokjes rond en bedek met een laagje van de foie-gras-crème. Schuif de schaaltjes 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de crème zachtjes gestold is. Laat de crèmes enkele uren afkoelen in de koelkast, of als het snel moet gaan in de diepvriezer.

  5. 5

    Bestrooi de minigratins met een laagje poedersuiker en karamelliseer de suiker met behulp van een gasbrandertje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de melk in een steelpannetje. Doe er de porto en de foie gras bij. Laat de foie gras smelten in de melk, laat niet koken. Doe er dan de room bij. Neem van het vuur en klop er één voor één de eidooiers door. Mix tot een luchtige crème. Breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Schil de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij in blokjes. Verhit wat roomboter in een pan en bak er de appelblokjes kort in. Zet ze aan de kant.

  3. 3

    Verwijder het vel van de beulingen en halveer de worsten in de lengte. Bak ze goudbruin in een beetje boter en snij daarna in hapklare stukken.

  4. 4

    Verdeel de stukken beuling over 4 vuurvaste schaaltjes. Lepel er de appel- en hamblokjes rond en bedek met een laagje van de foie-gras-crème. Schuif de schaaltjes 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de crème zachtjes gestold is. Laat de crèmes enkele uren afkoelen in de koelkast, of als het snel moet gaan in de diepvriezer.

  5. 5

    Bestrooi de minigratins met een laagje poedersuiker en karamelliseer de suiker met behulp van een gasbrandertje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.