Boeuf bourguignon basisrecept
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Boeuf bourguignon basisrecept

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met boontjes en kroketten

bereiding
  1. 1

    Pel de zilveruien. Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Pel en plet de knoflook.

  2. 2

    Borstel de champignons schoon en bak ze goudbruin in boter. Kruid met peper en zout en hou apart.

  3. 3

    Bak dan het spek samen met de wortelen, zilveruien en knoflook. Schep ze uit de pan en hou apart.

  4. 4

    Bak nu het vlees rondom mooi bruin. Bestuif het met bloem en schep om. Voeg de cognac en de wijn toe en breng aan de kook. Dek af en laat 1,5 uur zachtjes garen.

  5. 5

    Doe de wortelen, uien en knoflook bij het vlees en laat nog een half uur sudderen. Schep er de laatste 5 minuten de champignons door. Werk af met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de zilveruien. Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Pel en plet de knoflook.

  2. 2

    Borstel de champignons schoon en bak ze goudbruin in boter. Kruid met peper en zout en hou apart.

  3. 3

    Bak dan het spek samen met de wortelen, zilveruien en knoflook. Schep ze uit de pan en hou apart.

  4. 4

    Bak nu het vlees rondom mooi bruin. Bestuif het met bloem en schep om. Voeg de cognac en de wijn toe en breng aan de kook. Dek af en laat 1,5 uur zachtjes garen.

  5. 5

    Doe de wortelen, uien en knoflook bij het vlees en laat nog een half uur sudderen. Schep er de laatste 5 minuten de champignons door. Werk af met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.