Recept

Dambordcake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Laagjescake met een extra dimensie

bereiding

    Voor de cake

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de suiker en de eieren tot een dikke witte massa. Smelt 200 g boter en voeg ze te aan de eieren en de suiker. Spatel de bloem door het mengsel. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen. Spatel door één deel het cacaopoeder.

    Vet de twee bakvormen in met bakspray. Doe het cacaodeeg in de ene vorm, het natuurdeeg in de andere vorm.Bak de taarten 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een prikker of ze gaar zijn. Haal ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

  2. Voor de vulling

  3. 2

    Klop de rest van de boter luchtig met de suiker en de Cointreau. Rasp de schil van de sinaasappels en roer door de crème.

  4. Voor de afwerking

  5. 3

    Snij de cakes in lagen als ze voldoende afgekoeld zijn. Besprenkel ze met koffie en besmeer ze met de crème au beurre. Stapel afwisselend een laag gewone en een laag chocoladecake op elkaar. Snij de lagen van boven naar onder in repen door en draai elke tweede reep om, zodat je een dambordmotief krijgt. Bestrijk ook de buitenkant van de cake met crème au beurre en laat opstijven in de koelkast.

  6. 4

    Smelt de chocolade voor de ganache met de boter en de room au bain-marie. Smelt ook de witte chocolade au bain-marie. Stort de ganache over de cake. Doe de gesmolten witte chocolade in een puntzakje dat je plooit van bakpapier en spuit de chocolade in spiraalvorm over de natte ganache. Trek met een satéstokje lijnen over de cake zodat de twee kleuren door elkaar lopen. Laat opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Dambordcake

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!