Eclairs met aardbeien en munt
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Eclairs met aardbeien en munt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieker met een twist

bereiding

    Soezendeeg

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 250°C en leg een vel bakpapier op de bakplaat.

  2. 2

    Doe het water in een steelpan en voeg het zout, de suiker en de boter (in kleine stukjes) toe. Breng aan de kook. Voeg wanneer de boter gesmolten is het melkpoeder toe. Roer goed en laat enkele seconden koken.

    Haal de pan van het vuur en voeg in 1 keer alle bloem toe. Roer krachtig met een houten lepel en zet opnieuw op een zachter vuur. Laat het deel al roerend even droogbakken (ongeveer een halve minuut). Haal de pan van het vuur en doe het deeg in een mengkom.

  3. 3

    Roer beetje bij beetje de eieren door het deeg (met de deeghaak van de mixer of met een houten lepel). Voeg pas weer ei toe als het vorige volledig door het deeg is opgenomen. Als het deeg in een punt van de lepel loopt, is het deeg klaar.

    Doe het deeg in een spuitzak en spuit lijntjes op de bakplaat met bakpapier. Zet de oven uit. Zet de eclairs 10 minuten in de oven en zet 'm dan weer aan, op 160°C. Na ongeveer 20 à 30 minuten zijn de eclairs klaar. Laat afkoelen op een rooster.

  4. De soezenvulling

  5. 4

    Klop de dooiers op met het maïszetmeel, de bloem en de suiker.

    Snij de vanillestokjes open en maak het merg los. Doe het met de melk en de room in een pannetje en brng aan de kook.

    Giet het deel van de kokende melk al roerend op het eimengsel. Giet dit weer bij de rest van de melk. Laat al roerend op laag vuur indikken.

  6. 5

    Doe de vulling in een mengkom en dek af met vershoudfolie. Laat afkoelen in de koelkast.

    Klop de room lobbig. Meng 2/3 van de banketbakkersroom met 1/3 lobbig geklopte room.

  7. Afwerking

  8. 6

    Vul de afgekoelde soezen met de crème en werk af met aardbeien en munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Soezendeeg

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 250°C en leg een vel bakpapier op de bakplaat.

  2. 2

    Doe het water in een steelpan en voeg het zout, de suiker en de boter (in kleine stukjes) toe. Breng aan de kook. Voeg wanneer de boter gesmolten is het melkpoeder toe. Roer goed en laat enkele seconden koken.

    Haal de pan van het vuur en voeg in 1 keer alle bloem toe. Roer krachtig met een houten lepel en zet opnieuw op een zachter vuur. Laat het deel al roerend even droogbakken (ongeveer een halve minuut). Haal de pan van het vuur en doe het deeg in een mengkom.

  3. 3

    Roer beetje bij beetje de eieren door het deeg (met de deeghaak van de mixer of met een houten lepel). Voeg pas weer ei toe als het vorige volledig door het deeg is opgenomen. Als het deeg in een punt van de lepel loopt, is het deeg klaar.

    Doe het deeg in een spuitzak en spuit lijntjes op de bakplaat met bakpapier. Zet de oven uit. Zet de eclairs 10 minuten in de oven en zet 'm dan weer aan, op 160°C. Na ongeveer 20 à 30 minuten zijn de eclairs klaar. Laat afkoelen op een rooster.

  4. De soezenvulling

  5. 4

    Klop de dooiers op met het maïszetmeel, de bloem en de suiker.

    Snij de vanillestokjes open en maak het merg los. Doe het met de melk en de room in een pannetje en brng aan de kook.

    Giet het deel van de kokende melk al roerend op het eimengsel. Giet dit weer bij de rest van de melk. Laat al roerend op laag vuur indikken.

  6. 5

    Doe de vulling in een mengkom en dek af met vershoudfolie. Laat afkoelen in de koelkast.

    Klop de room lobbig. Meng 2/3 van de banketbakkersroom met 1/3 lobbig geklopte room.

  7. Afwerking

  8. 6

    Vul de afgekoelde soezen met de crème en werk af met aardbeien en munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.