Gratin Dauphinois met 3 kazen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gratin Dauphinois met 3 kazen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk smeuïg

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C.

    Schil en snijd de niet gekookte aardappelen in schijfjes van 3 mm. Leg even opzij.

    Reinig de prei en hak hem fijn.

  2. 2

    Doe de prei in een braadpan en laat zachtjes aangaren in 20 g boter. Voeg de look, citroenschilfers en witte wijn toe. Laat dit geheel gedurende 1 min sudderen. Voeg daarna 40 cl room toe. Kruid af met peper en zout. Zet even opzij.

  3. 3

    Boter 4 aparte ovenschoteltjes in. Vul ze met een laagje aardappelschijfjes, een laagje preibereiding, en tenslotte weer een laagje aardappelschijfjes. Als de ovenschoteltjes goed gevuld zijn, verdeelt u de resterende 20 cl room gelijkmatig over de 4 porties.

  4. 4

    Dek elk schoteltje af met de geraspte kaas Gratin van Vache Bleue. Verwarm in de oven gedurende 1 uur. Controleer de gaartijd: doorprik de aardappelgratin even met de punt van een mes. Als het mes vlot doorheen de aardappelen gaat, is het gerecht klaar.

    Versier met een takje peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C.

    Schil en snijd de niet gekookte aardappelen in schijfjes van 3 mm. Leg even opzij.

    Reinig de prei en hak hem fijn.

  2. 2

    Doe de prei in een braadpan en laat zachtjes aangaren in 20 g boter. Voeg de look, citroenschilfers en witte wijn toe. Laat dit geheel gedurende 1 min sudderen. Voeg daarna 40 cl room toe. Kruid af met peper en zout. Zet even opzij.

  3. 3

    Boter 4 aparte ovenschoteltjes in. Vul ze met een laagje aardappelschijfjes, een laagje preibereiding, en tenslotte weer een laagje aardappelschijfjes. Als de ovenschoteltjes goed gevuld zijn, verdeelt u de resterende 20 cl room gelijkmatig over de 4 porties.

  4. 4

    Dek elk schoteltje af met de geraspte kaas Gratin van Vache Bleue. Verwarm in de oven gedurende 1 uur. Controleer de gaartijd: doorprik de aardappelgratin even met de punt van een mes. Als het mes vlot doorheen de aardappelen gaat, is het gerecht klaar.

    Versier met een takje peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.