Gratin van courgette met ricotta
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gratin van courgette met ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere groentepotjes uit de oven

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en snipper de ui. Spoel de courgette en rasp ze grof. Hak de basilicum heel fijn. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Stoof de ui glazig in 1 el olijfolie. De er de courgette bij en pers er de knoflook bij, doe er de Provençaalse kruiden, peper en zout bij. Laat 10 minuten zachtjes garen, roer af en toe om. Laat afkoelen.

  3. 3

    Klop de eieren los met de ricotta, peper en zout (en eventueel een mespunt cayennepeper). Roer er het courgettemengsel door.

  4. 4

    Vet 4 ovenschaaltjes in met olijfolie en bestrooi ze met gehakt basilicum. Verdeel er het mengsel over en zet 30 minuten in de oven. Serveer meteen, gegarneerd met wat basilicumblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en snipper de ui. Spoel de courgette en rasp ze grof. Hak de basilicum heel fijn. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Stoof de ui glazig in 1 el olijfolie. De er de courgette bij en pers er de knoflook bij, doe er de Provençaalse kruiden, peper en zout bij. Laat 10 minuten zachtjes garen, roer af en toe om. Laat afkoelen.

  3. 3

    Klop de eieren los met de ricotta, peper en zout (en eventueel een mespunt cayennepeper). Roer er het courgettemengsel door.

  4. 4

    Vet 4 ovenschaaltjes in met olijfolie en bestrooi ze met gehakt basilicum. Verdeel er het mengsel over en zet 30 minuten in de oven. Serveer meteen, gegarneerd met wat basilicumblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.