Groenteburger met wortelsalade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Groenteburger met wortelsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke groentjes

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Besprenkel de bieten met olijfolie en kruid ze met zout. Zet ze een halfuur in de oven. Laat afkoelen, pel en snij in blokjes.

  2. 2

    Maak de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, en laat afkoelen. Pel en snipper de ui, stoof ‘m in olijfolie en laat afkoelen.

  3. 3

    Spoel de bonen en laat uitlekken. Spoel de kikkererwten en laat uitlekken. Schraap de wortelen en snij in plakjes. Pel en pers de knoflook. Spoel de paksoi en snij in stukken.

  4. 4

    Stoof de wortelen met de knoflook en de harissa in olijfolie. Blus met de wijn. Voeg de kikkererwten en de tomatensaus toe. Stoof nog even en haal van het vuur af. Doe er de paksoi en peterselie bij en laat afkoelen. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  5. 5

    Mix de rijst fijn met de bonen, de biet, knoflook, gestoofde ui, appelazijn, peterselie, koriander en tijm. Kruid met peper en zout. Kneed er de bloem door, vorm er burgers van en zet een halfuur in de koelkast.

  6. 6

    Bak de burgers op een zacht vuurtje. Serveer ze met de wortelsalade. Werk af met een takje groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Besprenkel de bieten met olijfolie en kruid ze met zout. Zet ze een halfuur in de oven. Laat afkoelen, pel en snij in blokjes.

  2. 2

    Maak de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, en laat afkoelen. Pel en snipper de ui, stoof ‘m in olijfolie en laat afkoelen.

  3. 3

    Spoel de bonen en laat uitlekken. Spoel de kikkererwten en laat uitlekken. Schraap de wortelen en snij in plakjes. Pel en pers de knoflook. Spoel de paksoi en snij in stukken.

  4. 4

    Stoof de wortelen met de knoflook en de harissa in olijfolie. Blus met de wijn. Voeg de kikkererwten en de tomatensaus toe. Stoof nog even en haal van het vuur af. Doe er de paksoi en peterselie bij en laat afkoelen. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  5. 5

    Mix de rijst fijn met de bonen, de biet, knoflook, gestoofde ui, appelazijn, peterselie, koriander en tijm. Kruid met peper en zout. Kneed er de bloem door, vorm er burgers van en zet een halfuur in de koelkast.

  6. 6

    Bak de burgers op een zacht vuurtje. Serveer ze met de wortelsalade. Werk af met een takje groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.