Koffiekoeken
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Koffiekoeken

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk als ontbijt

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Los de gist en witte suiker op in de melk. Zeef de bloem in een kom, maak een kuiltje en giet er de gistpap in. Doe er de zachte boter en de eieren bij. Kneed van binnen naar buiten tot een soepel deeg. Dek af en laat 1 uur rijzen op een warme plaats. 

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 170° C.

    Meng de rietsuiker met de kaneel. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak tot een dikte van 3 à 4 mm. Bestrijk met gesmolten boter en bestrooi met kaneelsuiker. Rol op en snij in plakken van 2 cm. 

  3. 3

    Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek ze af en laat ze nog 30 minuten rijzen. 

  4. 4

    Bak de koffiekoeken 25 minuten in de op 170° C voorverwarmde oven. Bestrooi voor serveren eventueel met bloemsuiker. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Los de gist en witte suiker op in de melk. Zeef de bloem in een kom, maak een kuiltje en giet er de gistpap in. Doe er de zachte boter en de eieren bij. Kneed van binnen naar buiten tot een soepel deeg. Dek af en laat 1 uur rijzen op een warme plaats. 

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 170° C.

    Meng de rietsuiker met de kaneel. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak tot een dikte van 3 à 4 mm. Bestrijk met gesmolten boter en bestrooi met kaneelsuiker. Rol op en snij in plakken van 2 cm. 

  3. 3

    Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek ze af en laat ze nog 30 minuten rijzen. 

  4. 4

    Bak de koffiekoeken 25 minuten in de op 170° C voorverwarmde oven. Bestrooi voor serveren eventueel met bloemsuiker. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.