Recept

Zalm Wellington

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Originele variant met vis

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de champignons, de sjalot en de knoflook schoon en doe ze met de tijm in de keukenrobot. Hak fijn, maar niet tot moes, en bak in 1 el boter en 1 el olijfolie. Laat het vocht verdampen. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.

 2. 2

  Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er een vel bladerdeeg op open. Prik in met een vork en bak 10 minuten in de oven. Duw lichtjes plat met een bakspaan. Zet opnieuw 5 minuten in de oven tot het kleurt. Laat afkoelen.

 3. 3

  Roer de mascarpone door het champignonmengsel. Bestrooi het gebakken bladerdeeg met paneermeel en leg er 1 stuk zalm op. Kruid met peper en zout. Bestrijk met het champignonmengsel. Leg er de tweede zalmfilet op. Snij het gebakken bladerdeeg met een scherp mes bij maar laat het aan elke kant zo’n 3 cm onder de zalm uit komen. Dek af met het tweede vel bladerdeeg en sla de randjes onder de gebakken deegbodem. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei, duw de randjes aan met de tanden van een vork en bak 30 minuten in de oven. Dek af met aluminiumfolie als het te snel kleurt.

 4. 4

  Kook intussen de erwtjes en de krieltjes beetgaar. Giet af. Pel de rode ui en snij ‘m fijn. Stoof glazig in een pan met olijfolie en doe er de erwtjes en de krieltjes bij. Laat even meebakken. Hak de munt fijn en roer ‘m van het vuur door de erwtjes en aardappelen. Kruid met peper en zout.

 5. 5

  Snij het zalmpakketje in vier stukken en serveer met het erwtenpannetje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm Wellington

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!