Gevulde courgette

  • 65 min
  • Erg makkelijk
  • Goedkoop
  • Europees
  • Hoofdgerecht
Zo maak je ‘t
  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de courgettes en halveer ze in de lengte. Lepel het vruchtvlees eruit tot op 0,5 cm van de schil en hak het fijn. 

  2. Snij de tomaten onderaan kruislings in. Dompel ze 8 à 10 seconden onder in kokend water en laat ze meteen schrikken in koud water. Pel en ontpit ze, snij ze in miniblokjes. 

  3. Vermeng de tomatenblokjes met een vierde van het courgette vruchtvlees, de tomatenpuree, het paprikapoeder, zout en peper. Kneed het mengsel door het gehakt en verdeel het over de courgettehelften. Bestrooi met kaas. 

  4. Schik de gevulde courgettes op een met bakpapier bekleed bakblik en zet ze een halfuurtje in de oven. Kook intussen de rijst gaar. 

  5. Breng voor de saus de wijn aan de kook met de tomaten, de rest van de gehakte courgette, de ui, de knoflook en het chilipoeder. Breng op smaak met ketchup. 

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Courgette met vulling van lamsragout

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gevulde courgettes (2)

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Gevulde courgette met lamsgehakt

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Kaasterrine met courgette

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Gevulde paprika's van Delhaize