Recept

Pavlova met aardbeien, ananas en pistache

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Lekker luchtig gebak

bereiding

  De voorbereiding

 1. 1

  Verwarm de oven voor op 125°C. Je zet hem het beste op de heteluchtstand. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kwartjes. Schil de ananas en snijd in stukjes. Hak de pistachenoten grof.

 2. 2

  Maak een glazen kom schoon met een scheutje citroensap en droog die met keukenpapier. Klop de eiwitten tot pieken. Klop er dan lepel per lepel de suiker door, tot je een glanzende massa krijgt. Klop er ten slotte de azijn door en het gezeefde maïszetmeel.

 3. 3

  Teken met potlood een cirkel van 24 cm diameter op een vel bakpapier. Leg het bakpapier omgekeerd op een bakplaat en vul de cirkel met het eiwitmengsel. Probeer het meringuemengsel niet te veel te ‘smeren’, maar schep het met een lepel op het bakpapier en maak daarbij grote bewegingen, zodat het mengsel lekker luchtig blijft.

  Zet 5 minuten in de oven, verlaag dan de oventemperatuur tot 100°C en bak nog 50 minuten verder. Zet de oven uit en laat de pavlova minstens 2 uur afkoelen in de oven, met de deur op een kier.

 4. 4

  Klop de mascarpone los met de advocaat en poedersuiker naar smaak. Klop de slagroom stijf en meng met het mascarponemengsel.

 5. 5

  Lepel het mascarponemengsel op de pavlova en werk af met aardbeien, stukjes ananas, de gehakte pistaches en poedersuiker. Serveer meteen, om te voorkomen dat de meringue inzakt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pavlova met aardbeien, ananas en pistache

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!