Recept

Biscuit met aardbei en kiwi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fruitig dessert

bereiding

    De voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm van 26 cm diameter in met boter en bestuif met bloem. Maak de aardbeien schoon en snij ze in plakjes. Schil de kiwi’s en snij ze in plakjes.

  2. 2

    Schep 180 gram suiker in een hoopje op een vel bakpapier en laat warm worden in de oven, tot de suiker aan de randen begint te smelten. Neem het vel bakpapier met de suiker uit de oven.

  3. 3

    Klop de eieren met de mixer los in een kom en doe er, al kloppend, de warme suiker bij. Klop verder tot een dik, wit beslag dat als een lint van de kloppers afloopt. Zeef de bloem boven de kom en spatel ze door het beslag.

  4. 4

    Giet het beslag in de bakvorm en bak de biscuit 50 minuten tot 1 uur in de oven. Test of de biscuit gaar is door erin te prikken met een satéstokje: dat moet er droog weer uitkomen. Neem de taart uit de oven en ontvorm op een rooster. Laat volledig afkoelen.

  5. 5

    Klop de slagroom stijf en klop er de suiker door.

  6. 6

    Snij de biscuit horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met de helft van de aardbeienconfituur, en daarover de helft van de slagroom. Beleg met plakjes aardbei en kiwi. Dek af met de bovenste biscuithelft.

  7. 7

    Bestrijk de bovenkant met aardbeienconfituur en verdeel er de rest van de slagroom over. Beleg met plakjes aardbei en kiwi. Zet in de koelkast tot het serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Biscuit met aardbei en kiwi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!