Balletjes van lamsgehakt in tomatensaus
bereiding
- 
                        1 Verwarm de oven voor op 100° C. 
- 
                        2 Bak de ui en de knoflook glazig in 2 el olie. Haal de helft eruit voor de balletjes. Doe bij de andere helft de tomaten en plet ze. Laat 30 minuten sudderen zonder deksel. 
- 
                        3 Meng het gehakt met de apart gehouden ui, het paneermeel, de eieren, parmezaan, groene kruiden, zout en peper.Vorm er met vochtige handen balletjes van. 
- 
                        4 Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Pureer ze en roer er de boter en de melk door. Kruid met zout en peper. 
- 
                        5 Bak ondertussen de balletjes goudbruin in olie. Leg ze in een ovenschaal en zet ze nog 15 minuten in de oven. 
- 
                        6 Verdeel de puree over de borden. Schep er de balletjes bij en bestrooi met wat extra gesnipperd basilicum. 
Voorbereiding
 
                                                     
                 
                 
                                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                