Recept

Vogelnestjes met tomatensaus en kruidenrijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Light variant: 502 kcal per persoon

bereiding
  1. 1

    Pel de eieren. Pel en snipper de ui en fruit ze glazig in boter. Blus met de madera. Voeg de tomaten en de Provençaalse kruiden toe. Laat 5 minuten zacht doorkoken.

  2. 2

    Borstel de paddenstoelen droog schoon. Snij ze in plakjes en voeg ze bij de saus. Laat 5 tot 10 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het gehakt in 4 porties. Verpak elk ei in een laagje gehakt. Leg de vogelnestjes in een ovenschaal en bak ze in ongeveer 25 minuten goudgeel en gaar in de oven.

  4. 4

    Los het bouillonblokje op in een pan met water en kook er de rijst in gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng er de peterselie en bieslook door.

  5. 5

    Serveer de vogelnestjes met de saus en de rijst. Werk af met een plukje peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vogelnestjes met tomatensaus en kruidenrijst
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Pel de eieren. Pel en snipper de ui en fruit ze glazig in boter. Blus met de madera. Voeg de tomaten en de Provençaalse kruiden toe. Laat 5 minuten zacht doorkoken.

  2. 2

    Borstel de paddenstoelen droog schoon. Snij ze in plakjes en voeg ze bij de saus. Laat 5 tot 10 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het gehakt in 4 porties. Verpak elk ei in een laagje gehakt. Leg de vogelnestjes in een ovenschaal en bak ze in ongeveer 25 minuten goudgeel en gaar in de oven.

  4. 4

    Los het bouillonblokje op in een pan met water en kook er de rijst in gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng er de peterselie en bieslook door.

  5. 5

    Serveer de vogelnestjes met de saus en de rijst. Werk af met een plukje peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!