Walnootgalettes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Walnootgalettes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk en romig

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. 2

    Doe de walnoten in de blender, samen met de bloem, de suiker en een snuifje zout, en mix fijn. Voeg dan de eidooiers toe en mix tot een stevig deeg.

  3. 3

    Kneed het deeg tot een bal, wikkel die in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  4. 4

    Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier. Verwijder het bovenste vel papier en steek met behulp van een dresseerring cirkels uit het deeg (± 7 cm diameter). Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 25 à 30 minuten in de oven. Laat afkoelen.

  5. 5

    Klop de slagroom stijf. Schep er de chocolade door. Werk de galettes af met een schep slagroom en eventueel nog wat extra chocolade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. 2

    Doe de walnoten in de blender, samen met de bloem, de suiker en een snuifje zout, en mix fijn. Voeg dan de eidooiers toe en mix tot een stevig deeg.

  3. 3

    Kneed het deeg tot een bal, wikkel die in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  4. 4

    Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier. Verwijder het bovenste vel papier en steek met behulp van een dresseerring cirkels uit het deeg (± 7 cm diameter). Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 25 à 30 minuten in de oven. Laat afkoelen.

  5. 5

    Klop de slagroom stijf. Schep er de chocolade door. Werk de galettes af met een schep slagroom en eventueel nog wat extra chocolade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.