Kalfsgebraad met lentegroenten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalfsgebraad met lentegroenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met kroketten

bereiding
  1. 1

    Spoel de kruiden en hak ze fijn. Pel en pers de knoflook, meng met de kruiden en 3 el olijfolie. Wrijf er het vlees mee in en zet 2 uur koel om te marineren.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 160°C.

  3. 3

    Pel de uien. Schil de wortelen en de knolselder. Snij alles in vrij grote stukken.

  4. 4

    Kruid het vlees met peper en zout. Bak het in een ovenvaste pan rondom aan in olie. Neem het vlees eruit.

  5. 5

    Fruit in dezelfde pan de groenten goudbruin. Blus met de wijn en wat fond. Leg er het gebraad weer bij en zet 1.30 uur in de oven. Giet er tussendoor beetje bij beetje de fond bij en draai het vlees geregeld om.

  6. 6

    Maak intussen de lentegroenten schoon en stoom ze beetgaar.

  7. 7

    Neem het gebraad uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en laat een kwartier rusten. Doe de room bij het braadvocht en breng aan de kook. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Bind eventueel met sausbinder.

  8. 8

    Stoof de gestoomde groenten aan in boter. Kruid met peper en zout. Serveer ze met het vlees en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de kruiden en hak ze fijn. Pel en pers de knoflook, meng met de kruiden en 3 el olijfolie. Wrijf er het vlees mee in en zet 2 uur koel om te marineren.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 160°C.

  3. 3

    Pel de uien. Schil de wortelen en de knolselder. Snij alles in vrij grote stukken.

  4. 4

    Kruid het vlees met peper en zout. Bak het in een ovenvaste pan rondom aan in olie. Neem het vlees eruit.

  5. 5

    Fruit in dezelfde pan de groenten goudbruin. Blus met de wijn en wat fond. Leg er het gebraad weer bij en zet 1.30 uur in de oven. Giet er tussendoor beetje bij beetje de fond bij en draai het vlees geregeld om.

  6. 6

    Maak intussen de lentegroenten schoon en stoom ze beetgaar.

  7. 7

    Neem het gebraad uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en laat een kwartier rusten. Doe de room bij het braadvocht en breng aan de kook. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Bind eventueel met sausbinder.

  8. 8

    Stoof de gestoomde groenten aan in boter. Kruid met peper en zout. Serveer ze met het vlees en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.