Recept

Zeetong op Oostendse wijze

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een van de lekkerste platvissen op heerlijke wijze klaargemaakt

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de selder en wortel in stukjes, fruit ze in wat boter. Doe er de laurier, tijm en mosselen bij. Dek af en laat koken tot ze opengaan. Neem 4 mosselen apart, haal de rest uit de schelp. Zeef het kookvocht en hou apart. 

  2. 2

    Snij 1 citroen in plakjes en schik in een ovenschaal. Rol de visfilets op en  leg ze erbij. Schenk er het mosselvocht over. Kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie. Zet ongeveer 12 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven. 

  3. 3

    Vang het kookvocht op. Verdeel de vis over 4 ovenschaaltjes. Smelt 20 g boter en roer er de bloem door. Blus met het kookvocht en de wijn en laat al roerend indikken. Roer er de rest van de boter door. Neem van het vuur af en vermeng met de eidooier en de peterselie. Kruid met peper en zout. 

  4. 4

    Schenk de saus bij de vis. Strooi er de garnalen en mosselen over. Zet even onder de grill. Serveer met een partje citroen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeetong op Oostendse wijze

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!