Chipolata met druiven
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chipolata met druiven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker eenvoudig gerecht

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de druiven en dep ze droog. Pers de helft van de druiven met een pureeknijper en vang het sap op in een kommetje, zeef eventueel de pitten eruit.

    Rol de chipolataworsten op en prik ze op een satéstokje.

  2. 2

    Verhit een klont boter in een pan en bak de chipolata’s aan beide kanten 3 minuten op hoog vuur.

  3. 3

    Blus met een groot glas droge witte wijn en laat wat inkoken. Kruid lichtjes met wat peper en zout.

  4. 4

    Voeg er de overige druiven en het druivensap bij en laat nog 5 minuten verder garen. Keer ondertussen de worsten nog eens om en let erop dat je de druiven niet plet.

  5. 5

    Bind de saus indien gewenst met wat maïszetmeel. Strooi er nog wat verse tijm over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de druiven en dep ze droog. Pers de helft van de druiven met een pureeknijper en vang het sap op in een kommetje, zeef eventueel de pitten eruit.

    Rol de chipolataworsten op en prik ze op een satéstokje.

  2. 2

    Verhit een klont boter in een pan en bak de chipolata’s aan beide kanten 3 minuten op hoog vuur.

  3. 3

    Blus met een groot glas droge witte wijn en laat wat inkoken. Kruid lichtjes met wat peper en zout.

  4. 4

    Voeg er de overige druiven en het druivensap bij en laat nog 5 minuten verder garen. Keer ondertussen de worsten nog eens om en let erop dat je de druiven niet plet.

  5. 5

    Bind de saus indien gewenst met wat maïszetmeel. Strooi er nog wat verse tijm over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.