Pladijs met zure eiersaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pladijs met zure eiersaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Officieel schol, maar wij zeggen pladijs en de Noordzeevissers 'ploate'. Te herkennen aan de oranjerode stippen op z'n rug

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Dep de visfilets goed droog.  Rol ze op met de velkant naar binnen, dan blijven ze mooi opgerold.  Steek ze eventueel vast met een houten prikker.

  2. 2

    Pocheer de visrolletjes 3 tot 5 minuten (afhankelijk van de dikte) in de visfumet tegen de kook aan.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot. Klop de eidooiers los met de room.

  4. 4

    Bak de sjalotsnippers 5 minuten op een zacht vuur. Blus met het citroensap. Doe er het ei-room-mengsel bij. Roer voortdurend en laat op een zacht vuur staan tot de saus indikt. Kruid ze naar smaak met peper en zout.

  5. 5

    Schep met een schuimspaan de visrolletjes uit het pocheervocht op voorverwarmde borden. Lepel er de hete saus bij.

  6. 6

    Serveer met aardappelpuree en (eventueel) gestoomde zeekraal.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Dep de visfilets goed droog.  Rol ze op met de velkant naar binnen, dan blijven ze mooi opgerold.  Steek ze eventueel vast met een houten prikker.

  2. 2

    Pocheer de visrolletjes 3 tot 5 minuten (afhankelijk van de dikte) in de visfumet tegen de kook aan.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot. Klop de eidooiers los met de room.

  4. 4

    Bak de sjalotsnippers 5 minuten op een zacht vuur. Blus met het citroensap. Doe er het ei-room-mengsel bij. Roer voortdurend en laat op een zacht vuur staan tot de saus indikt. Kruid ze naar smaak met peper en zout.

  5. 5

    Schep met een schuimspaan de visrolletjes uit het pocheervocht op voorverwarmde borden. Lepel er de hete saus bij.

  6. 6

    Serveer met aardappelpuree en (eventueel) gestoomde zeekraal.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!