Pladijs met zure eiersaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pladijs met zure eiersaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Officieel schol, maar wij zeggen pladijs en de Noordzeevissers 'ploate'. Te herkennen aan de oranjerode stippen op z'n rug

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Dep de visfilets goed droog.  Rol ze op met de velkant naar binnen, dan blijven ze mooi opgerold.  Steek ze eventueel vast met een houten prikker.

  2. 2

    Pocheer de visrolletjes 3 tot 5 minuten (afhankelijk van de dikte) in de visfumet tegen de kook aan.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot. Klop de eidooiers los met de room.

  4. 4

    Bak de sjalotsnippers 5 minuten op een zacht vuur. Blus met het citroensap. Doe er het ei-room-mengsel bij. Roer voortdurend en laat op een zacht vuur staan tot de saus indikt. Kruid ze naar smaak met peper en zout.

  5. 5

    Schep met een schuimspaan de visrolletjes uit het pocheervocht op voorverwarmde borden. Lepel er de hete saus bij.

  6. 6

    Serveer met aardappelpuree en (eventueel) gestoomde zeekraal.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Dep de visfilets goed droog.  Rol ze op met de velkant naar binnen, dan blijven ze mooi opgerold.  Steek ze eventueel vast met een houten prikker.

  2. 2

    Pocheer de visrolletjes 3 tot 5 minuten (afhankelijk van de dikte) in de visfumet tegen de kook aan.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot. Klop de eidooiers los met de room.

  4. 4

    Bak de sjalotsnippers 5 minuten op een zacht vuur. Blus met het citroensap. Doe er het ei-room-mengsel bij. Roer voortdurend en laat op een zacht vuur staan tot de saus indikt. Kruid ze naar smaak met peper en zout.

  5. 5

    Schep met een schuimspaan de visrolletjes uit het pocheervocht op voorverwarmde borden. Lepel er de hete saus bij.

  6. 6

    Serveer met aardappelpuree en (eventueel) gestoomde zeekraal.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.