Kabeljauwfilet met wortelen en spinaziecrème
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kabeljauwfilet met wortelen en spinaziecrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Traditioneel gerecht

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. 2

    Schil de wortelen en snij ze in fijne plakjes. Blancheer ze 1 minuut in kokend water.

  3. 3

    Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal. Kruid de filets met peper en een beetje zout. Schik op elke filet de wortelplakjes dakpansgewijs. Doe er wat kookvocht van de wortelen en de witte wijn bij.

  4. 4

    Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Gaar intussen de spinazie in wat olijfolie en een scheutje water tot hij begint te slinken. Mix de spinazie samen met de room in de mixer tot een smeuïge crème. Verwarm de crème nog even voor het serveren.

  6. 6

    Verdeel de visfilets over de borden en lepel er wat spinaziecrème rond.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. 2

    Schil de wortelen en snij ze in fijne plakjes. Blancheer ze 1 minuut in kokend water.

  3. 3

    Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal. Kruid de filets met peper en een beetje zout. Schik op elke filet de wortelplakjes dakpansgewijs. Doe er wat kookvocht van de wortelen en de witte wijn bij.

  4. 4

    Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Gaar intussen de spinazie in wat olijfolie en een scheutje water tot hij begint te slinken. Mix de spinazie samen met de room in de mixer tot een smeuïge crème. Verwarm de crème nog even voor het serveren.

  6. 6

    Verdeel de visfilets over de borden en lepel er wat spinaziecrème rond.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.