Gegratineerde kabeljauw met geitenkaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegratineerde kabeljauw met geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kazige kabeljauw

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor. Vet een bakblik in met boter.

  2. 2

    Dep de kabeljauwfilets droog en besprenkel ze met citroensap. Laat even marineren.

  3. 3

    Snij de gedroogde tomaatjes in heel kleine stukjes. Snij de geitenkaas in blokjes of prak hem grof met een vork. Rist de tijmblaadjes van de takjes en hak ze fijn; hou een paar plukjes apart voor de afwerking.

  4. 4

    Dep de visfilets weer droog. Kruid met peper en zout. Vermeng de kaas met de cranberry’s, de gedroogde tomaatjes en de tijm. Verdeel het mengsel over de visfilets. Leg ze in het bakblik en laat ongeveer 15 minuten gratineren in de oven, of tot de vis gaar is.

  5. 5

    Pel de uien en snij ze in ringen. Smelt de boter in een pan en bak de uien op een zacht vuurtje gaar; laat ze niet kleuren.

  6. 6

    Verdeel de vis met de uien en wat van de gebruinde boter over warme borden. Werk af met een takje tijm en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor. Vet een bakblik in met boter.

  2. 2

    Dep de kabeljauwfilets droog en besprenkel ze met citroensap. Laat even marineren.

  3. 3

    Snij de gedroogde tomaatjes in heel kleine stukjes. Snij de geitenkaas in blokjes of prak hem grof met een vork. Rist de tijmblaadjes van de takjes en hak ze fijn; hou een paar plukjes apart voor de afwerking.

  4. 4

    Dep de visfilets weer droog. Kruid met peper en zout. Vermeng de kaas met de cranberry’s, de gedroogde tomaatjes en de tijm. Verdeel het mengsel over de visfilets. Leg ze in het bakblik en laat ongeveer 15 minuten gratineren in de oven, of tot de vis gaar is.

  5. 5

    Pel de uien en snij ze in ringen. Smelt de boter in een pan en bak de uien op een zacht vuurtje gaar; laat ze niet kleuren.

  6. 6

    Verdeel de vis met de uien en wat van de gebruinde boter over warme borden. Werk af met een takje tijm en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.