Brood met ui en rozemarijn
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Brood met ui en rozemarijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel broodrecept

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Verhit wat olijfolie in een pan en stoof daarin de snippers glazig. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Zet het vuur iets hoger en laat lichtjes kleuren. Roer de snippers regelmatig om. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Laat afkoelen.

  3. 3

    Roer het zout door de bloem. Verkruimel de gist in wat lauw water en laat ze oplossen. Giet het gistwater bij de bloem en voeg er het lauwe water aan toe. Meng het deeg goed en kneed het ten minste 10 minuten tot een stevig en glad geheel.

  4. 4

    Verdeel er de afgekoelde uien door en kneed verder tot alle uien zijn opgenomen. Vorm een deegbol, leg hem in een kom en dek af met een vochtige handdoek. Laat 2 uur rijzen.

  5. 5

    Leg het deeg, zodra het in volume verdubbeld is, op het werkblad. Kneed de lucht eruit en vorm weer een bol. Laat nog 1 uur rijzen, onder een vochtige handdoek.

  6. 6

    Prik enkele takjes rozemarijn bovenaan in het brood. Maak enkele diepe inkepingen in het deeg en strooi er grof zout over. Verwarm de oven voor op 210°C.

  7. 7

    Zet een kommetje water in de oven. Leg het deeg in een vorm of kneed het tot een bol. Laat ongeveer 1 uur bakken. Verwijder het kommetje water na 30 minuten. Laat het brood een half uur afkoelen voor je het snijdt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Verhit wat olijfolie in een pan en stoof daarin de snippers glazig. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Zet het vuur iets hoger en laat lichtjes kleuren. Roer de snippers regelmatig om. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Laat afkoelen.

  3. 3

    Roer het zout door de bloem. Verkruimel de gist in wat lauw water en laat ze oplossen. Giet het gistwater bij de bloem en voeg er het lauwe water aan toe. Meng het deeg goed en kneed het ten minste 10 minuten tot een stevig en glad geheel.

  4. 4

    Verdeel er de afgekoelde uien door en kneed verder tot alle uien zijn opgenomen. Vorm een deegbol, leg hem in een kom en dek af met een vochtige handdoek. Laat 2 uur rijzen.

  5. 5

    Leg het deeg, zodra het in volume verdubbeld is, op het werkblad. Kneed de lucht eruit en vorm weer een bol. Laat nog 1 uur rijzen, onder een vochtige handdoek.

  6. 6

    Prik enkele takjes rozemarijn bovenaan in het brood. Maak enkele diepe inkepingen in het deeg en strooi er grof zout over. Verwarm de oven voor op 210°C.

  7. 7

    Zet een kommetje water in de oven. Leg het deeg in een vorm of kneed het tot een bol. Laat ongeveer 1 uur bakken. Verwijder het kommetje water na 30 minuten. Laat het brood een half uur afkoelen voor je het snijdt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.