Blondies met macadamianoten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Blondies met macadamianoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Notige cakejes

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een vierkant brownieblik (20 x 20 cm) met bakpapier. Laat 300 g van de witte chocolade au bain-marie smelten met de boter.

  2. 2

    Mix in een beslagkom de suiker luchtig met de eieren, voeg het vanille-aroma toe en spatel er de zelfrijzende bloem door. Schep dan de gesmolten witte chocolade door het beslag.

  3. 3

    Hak de resterende 100 g chocolade grof, roer door het beslag en schep het beslag in het brownieblik.

  4. 4

    Bak 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het gebak afkoelen in het bakblik. Ontvorm. Hak de noten grof en strooi ze over het gebak. Smelt wat extra chocolade au bain-marie en trek er lijntjes mee over het gebak. Laat opstijven. Bestuif met bloemsuiker en snij tot slot de koek in stukken van 5 x 5 cm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een vierkant brownieblik (20 x 20 cm) met bakpapier. Laat 300 g van de witte chocolade au bain-marie smelten met de boter.

  2. 2

    Mix in een beslagkom de suiker luchtig met de eieren, voeg het vanille-aroma toe en spatel er de zelfrijzende bloem door. Schep dan de gesmolten witte chocolade door het beslag.

  3. 3

    Hak de resterende 100 g chocolade grof, roer door het beslag en schep het beslag in het brownieblik.

  4. 4

    Bak 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het gebak afkoelen in het bakblik. Ontvorm. Hak de noten grof en strooi ze over het gebak. Smelt wat extra chocolade au bain-marie en trek er lijntjes mee over het gebak. Laat opstijven. Bestuif met bloemsuiker en snij tot slot de koek in stukken van 5 x 5 cm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.