Recept

Taartje van aardpeer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartig taartje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardpeer en snij ze eventueel kleiner. Kook ze gaar in gezouten water (ongeveer 20 minuten). Giet af en laat uitlekken.

  2. 2

    Doe de aardpeer in de keukenmachine met de eieren, de room en de kaas. Kruid met een snuifje nootmuskaat, peper en zout. Pureer glad.

  3. 3

    Beboter 4 ronde ovenschaaltjes. Verdeel het aardpeer-kaasmengsel over de ovenschaaltjes. Zet ze in een bain-marie ongeveer 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Verhit de frituurolie tot 180°C. Schil de aardappelen en snij ze in flinterdunne plakjes. Frituur ze in porties krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout.

  5. 5

    Ontvorm de taartjes op de borden en serveer ze met de chips. Werk af met grof zout, schilfers kaas en een plukje groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Taartje van aardpeer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!