Recept

Kippensoep met kervel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Traditionele kippensoep

bereiding
  1. 1

    Maak alle groenten voor de bouillon schoon en snij ze in grove stukken. Smelt een klontje boter in een soeppan en stoof er de groenten en kruiden in aan. Leg er de stukken kip op en overgiet met 4 l koud water. Breng aan de kook en laat op een laag vuurtje ongeveer 2 uur pruttelen. Schuim geregeld af. Haal daarna de bouillon van het vuur en laat afkoelen. Leg een zeefdoek in een vergiet en zeef de bouillon. Haal de stukken kip uit het vergiet. Haal het vlees van de botjes. Hou het apart.

  2. 2

    Meet 1,2 l kippenbouillon af en breng opnieuw aan de kook. De rest van de bouillon kun je in de diepvriezer bewaren voor later.

  3. 3

    Smelt de boter intussen in een andere pan. Wacht tot die schuimt en voeg dan de bloem toe. Roer goed om en laat warm worden. Voeg beetje bij beetje al roerend de bouillon toe, zodat je een gebonden soep krijgt. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Voeg de kervel toe, laat een minuutje garen in de hete soep en mix de soep fijn. Doe er de reepjes gare kip, de melk en de room bij. Laat nog even doorwarmen. Je mag eventueel nog wat bijkruiden. Werk de soep af met een plukje verse kervel en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippensoep met kervel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!