Recept

Krokante kipfilet met worteltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smullen maar!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 125°C. Kruid de kipfilets met peper en zout en een snuifje kerrie. Schep de bloem in een diep bord. Klop de eieren los in een tweede bord. Doe de cornflakes in een diepvrieszakje en rol ze met de deegroller tot kruimels. Doe ze in een derde diep bord. Rol de kip door de bloem, dan door het ei en dan door de verkruimelde cornflakes. Druk goed aan en laat even drogen.

  2. 2

    Pel de ui en snipper ‘m fijn. Schil de wortelen en snij ze schuin in dunne plakjes. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Hak de pistaches grof.

  3. 3

    Verhit de boter in een pan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin. Laat ze nog 10 minuten verder garen in de oven.

  4. 4

    Verhit de olie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg er de aardappelen en de wortelen aan toe. Kruid met peper en zout. Giet de kippenbouillon erbij en laat onder deksel 10 minuten sudderen.

  5. 5

    Verdeel de groenten over de borden. Bestrooi met de pistaches. Snij de kipfilet schuin in plakken en schik ze op de groenten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krokante kipfilet met worteltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!