Varkenskroontje met pompoen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkenskroontje met pompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smakelijk stukje vlees

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Stamp de kruidnagel, peperkorrels, piment en oregano fijn, samen met een flinke snuif zout. Wentel er het vlees door, schroei het rondom dicht in olie.

  3. 3

    Leg het varkenskroontje in een ingevette ovenschaal, met de vetkant naar boven. Zet 1.30 uur in de oven, en overgiet af en toe met wat fond.

  4. 4

    Snij pompoen en aardappelen in dikke frieten, meng ze met wat olie en kruid met peper en zout. Leg ze in de helft van de oventijd bij het vlees en schep geregeld om.

  5. 5

    Verhoog 10 minuten voor het einde van de gaartijd de oventemperatuur tot 220°C, zodat het vlees een mooi korstje krijgt. Bestrooi de groenten voor het serveren met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Stamp de kruidnagel, peperkorrels, piment en oregano fijn, samen met een flinke snuif zout. Wentel er het vlees door, schroei het rondom dicht in olie.

  3. 3

    Leg het varkenskroontje in een ingevette ovenschaal, met de vetkant naar boven. Zet 1.30 uur in de oven, en overgiet af en toe met wat fond.

  4. 4

    Snij pompoen en aardappelen in dikke frieten, meng ze met wat olie en kruid met peper en zout. Leg ze in de helft van de oventijd bij het vlees en schep geregeld om.

  5. 5

    Verhoog 10 minuten voor het einde van de gaartijd de oventemperatuur tot 220°C, zodat het vlees een mooi korstje krijgt. Bestrooi de groenten voor het serveren met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.