Recept

Gevulde rode bieten met linzen en appel-pindasaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassende combinaties

bereiding
  1. 1

    Hol de bietjes uit, te beginnen bij de wortelaanzet, en zo dat er een rand van 0,5cm overblijft.

  2. 2

    Pel de sjalot en snipper ze. Schil de wortel, de selder en de aardappelen en snij ze in blokjes. Fruit de groenten 1 à 2 minuten aan in een pan met 2 el olie. Voeg de kerrie toe en blus met de bouillon. Laat 15 minuten sudderen op matig vuur. Spoel de linzen en doe ze erbij in de pan. Breng op smaak met zout, citroensap en peper. Hou warm op laag vuur.

  3. 3

    Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Hak de pinda's grof en fruit ze even, met de appel, in wat olie. Giet de room erbij en breng aan de kook. Kruid met zout en peper.

  4. 4

    Vul de rode bieten met het linzenmengsel. Verdeel over de borden, doe er wat saus bij en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde rode bieten met linzen en appel-pindasaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!