Recept

Charlotte van witloof

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Elegant bord

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Snipper 2 stronkjes witloof fijn en laat ze de laatste 2 minuten meekoken met de aardappelen. Giet af en laat uitlekken. Stamp fijn en laat de puree uitdampen en laat wat afkoelen. Pel en snipper de sjalot.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter 4 dresseerringen van 10 à 12 cm diameter en zet ze op een ingevette bakplaat. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Verhit 2 el boter en bak er de gesnipperde sjalot in glazig.

  3. 3

    Schep de plattekaas in een kom. Splits de eieren. Vermeng de plattekaas met de helft van de emmentaler, de eidooiers, de gehakte dragon, de gestoofde sjalot en de witloofpuree. Roer er de tomatenblokjes door.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel het mengsel over de dresseerringen en bestrooi met de rest van de kaas. Doe er botervlokjes bovenop en bak 30 minuten in de oven.

  5. 5

    Spoel de rest van het witloof en maak de blaadjes los. Snij enkele blaadjes in reepjes voor de garnering. Spoel de preibladeren en blancheer in gezouten water gedurende 3 minuten. Laat schrikken onder koud water en dep droog. Haal de groentetaartjes uit de oven. Laat wat afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vormpjes. Zet er de witloofblaadjes rondom tegenaan en bind rond elk taartje een preilint. Garneer voor het opdienen met witloofreepjes en takjes dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Charlotte van witloof

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!