Venkelsoep

Zo maak je ‘t
  1. Snij de venkel in stukjes.

    Snipper de ui.

  2. Fruit de uisnippers in 2 eetlepels hete olie. Doe er de venkel bij. Roerbak 2 minuten. Schenk er de kalfsfond bij, voeg de tomatenpuree en de rozemarijn toe en roer goed om. Laat 25 minuten zacht koken onder deksel.

  3. Neem de rozemarijn weg (als u verse takjes gebruikte). Draai de soep door de roerzeef (of pureer met de staafmixer en duw door een fijne zeef). Breng op smaak met peper uit de molen en zout.

  4. Snij het stokbrood in plakjes. Rooster het in de toaster of besprenkel met olijfolie en leg het op een bakplaat onder de grill tot het knapperig en goudbruin is. Vermeng de gemalen kaas met de oregano.

  5. Verdeel de hete soep over borden of kommetjes. Leg bij elke portie wat warme toast. Bestrooi
    met de gemalen kaas. Serveer meteen.

Of toch iets anders?