Veggieburger met kikkererwten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Veggieburger met kikkererwten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk en gezond!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Verpak de aardappelen in aluminiumfolie. Leg ze in de oven en laat 50 minuten garen.

  2. 2

    Hak de kikkererwten en maïs grof in de blender. Meng ze met 4 el paneermeel, de lente-ui, de paprika, het kerriepoeder, wat cayennepeper, peper en zout. Laat 10 minuten rusten.

  3. 3

    Vorm van het mengsel 4 burgers. Wentel ze door de rest van het paneermeel en laat ze een halfuur rusten in de koelkast.

  4. 4

    Snij de aardappelen open en verdeel er gorgonzola over. Zet nog 10 minuten in de oven.

  5. 5

    Bak de hamburgers goudbruin. Fruit de uiringen zacht in olie.

  6. 6

    Beleg de broodjes met sla, een burger en gebakken ui. Geef er gorgonzola-aardappelen en zelfgemaakte ketchup bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Verpak de aardappelen in aluminiumfolie. Leg ze in de oven en laat 50 minuten garen.

  2. 2

    Hak de kikkererwten en maïs grof in de blender. Meng ze met 4 el paneermeel, de lente-ui, de paprika, het kerriepoeder, wat cayennepeper, peper en zout. Laat 10 minuten rusten.

  3. 3

    Vorm van het mengsel 4 burgers. Wentel ze door de rest van het paneermeel en laat ze een halfuur rusten in de koelkast.

  4. 4

    Snij de aardappelen open en verdeel er gorgonzola over. Zet nog 10 minuten in de oven.

  5. 5

    Bak de hamburgers goudbruin. Fruit de uiringen zacht in olie.

  6. 6

    Beleg de broodjes met sla, een burger en gebakken ui. Geef er gorgonzola-aardappelen en zelfgemaakte ketchup bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.