Recept

Varkenspaté

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijker dan je denkt!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Kook de spinazie en de snijbiet in 7 minuten gaar. Spoel onder koud water, laat goed uitlekken en hak fijn. Maal al het vlees in de hakmolen of de keukenmachine met vleesmolen. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn.

  3. 3

    Smelt de reuzel in een pan. Fruit de knoflook en de ui en voeg het vlees, de peterselie en de tijm toe. Kruid met peper en zout, meng goed en laat 5 minuten bakken.

  4. 4

    Voeg de groenten toe en laat al roerend 5 minuten meebakken. Haal van het vuur, doe in een kom en laat afkoelen. Klop het ei los en meng door de vulling.

  5. 5

    Leg de stukken darmnet op een werkblad. Vorm 4 gelijke ballen van het vlees en omwikkel ze met het darmnet. Leg ze goed dicht bij elkaar in een ovenschaal en zet 35 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  6. 6

    Serveer met augurkjes en strokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenspaté

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!