• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Prei-ricottataartje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk met een groene salade

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Laat het bladerdeeg ontdooien.

  2. 2

    Rol het deeg een beetje uit op een met bloem bestoven werkvlak. Snij uit elk vel 4 even grote vierkanten. Leg telkens 2 vierkanten op elkaar, op een bakplaat met bakpapier.

  3. 3

    Maak de prei goed schoon en snij hem in dunne ringen.

  4. 4

    Klop het ei los met de zure room. Kruid met flink wat nootmuskaat, peper en zout. Schep op elk deegvierkant 1 à 2 el crème. Strijk uit tot op 1 à 2 cm van de randen.

  5. 5

    Verdeel de preiringetjes over de crème en bestrooi met de tijmblaadjes. Verkruimel de ricotta over de prei. Schuif de bakplaat in de oven en bak de taartjes in 25 à 30 min goudbruin. Serveer lauwwarm met een groene salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Laat het bladerdeeg ontdooien.

  2. 2

    Rol het deeg een beetje uit op een met bloem bestoven werkvlak. Snij uit elk vel 4 even grote vierkanten. Leg telkens 2 vierkanten op elkaar, op een bakplaat met bakpapier.

  3. 3

    Maak de prei goed schoon en snij hem in dunne ringen.

  4. 4

    Klop het ei los met de zure room. Kruid met flink wat nootmuskaat, peper en zout. Schep op elk deegvierkant 1 à 2 el crème. Strijk uit tot op 1 à 2 cm van de randen.

  5. 5

    Verdeel de preiringetjes over de crème en bestrooi met de tijmblaadjes. Verkruimel de ricotta over de prei. Schuif de bakplaat in de oven en bak de taartjes in 25 à 30 min goudbruin. Serveer lauwwarm met een groene salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.