Chocolade-speculaascrème
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chocolade-speculaascrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor liefhebbers van zoet

bereiding
  1. 1

    Doe de room en de melk in een pannetje, samen met de chocolade. Laat op een zacht vuurtje smelten en roer geregeld om.

  2. 2

    Klop de eidooiers met de suiker tot een dikke, witte massa. Giet er de gesmolten chocolade bij en klop nog even door, tot alles goed gemengd is.

  3. 3

    Giet het mengsel in een pannetje en laat de crème al roerend indikken op het vuur. Verdeel de crème over 4 schaaltjes en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Werk elk schaaltje af met een speculaasje. verkruimel het laatste speculaasje en strooi over het dessert.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe de room en de melk in een pannetje, samen met de chocolade. Laat op een zacht vuurtje smelten en roer geregeld om.

  2. 2

    Klop de eidooiers met de suiker tot een dikke, witte massa. Giet er de gesmolten chocolade bij en klop nog even door, tot alles goed gemengd is.

  3. 3

    Giet het mengsel in een pannetje en laat de crème al roerend indikken op het vuur. Verdeel de crème over 4 schaaltjes en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Werk elk schaaltje af met een speculaasje. verkruimel het laatste speculaasje en strooi over het dessert.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.