Gratin van pompelmoes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gratin van pompelmoes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Originele lekkernij

bereiding
  1. 1

    Spoel de pompelmoezen en dep ze droog. Schil ze flinterdun. Doe de schil in een pannetje met water en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken en giet af. Ververs het water en herhaal nog 2 keer. Laat uitlekken en snij in fijne reepjes.

  2. 2

    Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de vliezen uit. Vang uitlopend sap op.

  3. 3

    Breng 100 ml water aan de kook met 50 g suiker. Doe er de schil in en kook 5 minuten. Laat uitlekken.

  4. 4

    Klop de eidooiers los met de rest van de suiker en het opgevangen sap. Klop au bain marie tot de massa dik en schuimig wordt.

  5. 5

    Verdeel de partjes pompelmoes over 4 ovenschaaltjes. Overgiet met de sabayon en laat goudgeel kleuren onder de grill. Bestrooi met de schilletjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de pompelmoezen en dep ze droog. Schil ze flinterdun. Doe de schil in een pannetje met water en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken en giet af. Ververs het water en herhaal nog 2 keer. Laat uitlekken en snij in fijne reepjes.

  2. 2

    Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de vliezen uit. Vang uitlopend sap op.

  3. 3

    Breng 100 ml water aan de kook met 50 g suiker. Doe er de schil in en kook 5 minuten. Laat uitlekken.

  4. 4

    Klop de eidooiers los met de rest van de suiker en het opgevangen sap. Klop au bain marie tot de massa dik en schuimig wordt.

  5. 5

    Verdeel de partjes pompelmoes over 4 ovenschaaltjes. Overgiet met de sabayon en laat goudgeel kleuren onder de grill. Bestrooi met de schilletjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.