Recept

Gratin van pompelmoes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Originele lekkernij

bereiding
  1. 1

    Spoel de pompelmoezen en dep ze droog. Schil ze flinterdun. Doe de schil in een pannetje met water en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken en giet af. Ververs het water en herhaal nog 2 keer. Laat uitlekken en snij in fijne reepjes.

  2. 2

    Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de vliezen uit. Vang uitlopend sap op.

  3. 3

    Breng 100 ml water aan de kook met 50 g suiker. Doe er de schil in en kook 5 minuten. Laat uitlekken.

  4. 4

    Klop de eidooiers los met de rest van de suiker en het opgevangen sap. Klop au bain marie tot de massa dik en schuimig wordt.

  5. 5

    Verdeel de partjes pompelmoes over 4 ovenschaaltjes. Overgiet met de sabayon en laat goudgeel kleuren onder de grill. Bestrooi met de schilletjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gratin van pompelmoes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Spoel de pompelmoezen en dep ze droog. Schil ze flinterdun. Doe de schil in een pannetje met water en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken en giet af. Ververs het water en herhaal nog 2 keer. Laat uitlekken en snij in fijne reepjes.

  2. 2

    Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de vliezen uit. Vang uitlopend sap op.

  3. 3

    Breng 100 ml water aan de kook met 50 g suiker. Doe er de schil in en kook 5 minuten. Laat uitlekken.

  4. 4

    Klop de eidooiers los met de rest van de suiker en het opgevangen sap. Klop au bain marie tot de massa dik en schuimig wordt.

  5. 5

    Verdeel de partjes pompelmoes over 4 ovenschaaltjes. Overgiet met de sabayon en laat goudgeel kleuren onder de grill. Bestrooi met de schilletjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!