Recept

Karamelcrème met pistache

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zoete verleider

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. 2

    Schraap het vanillemerg bij de melk. Leg er het stokje bij en breng aan de kook. Laat - van het vuur af - 10 minuten trekken.

  3. 3

    Verwarm de suiker samen met 2 el water: roer niet, maar beweeg de pan af en toe heen en weer, tot de karamel goudkleurig wordt. Neem van het vuur af. Roer er met een houten lepel 3 el water en de gezouten boter door.

  4. 4

    Klop het ei schuimig met de dooiers en poedersuiker.

  5. 5

    Vis het vanillestokje uit de melk. Giet er de karamel bij en breng aan de kook. Klop door de eiermassa.

  6. 6

    Verdeel de crème over 4 beboterde schaaltjes en zet 30 minuten in de oven. Laat wat afkoelen en zet nog 2 uur in de koelkast. Bestrooi met de pistaches.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Karamelcrème met pistache

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!