Ovenschotel met wortel, prei en pastinaak
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ovenschotel met wortel, prei en pastinaak

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met aardappelpuree en varkensgebraad

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. 2

    Maak de prei schoon en snij overlangs doormidden. Schil de wortelen en pastinaken, halveer ze overlangs. Snij de groenten op maat van een ovenschaal.

  3. 3

    Beboter de ovenschaal en schik er de groenten in. Kruid met peper en zout. Overgiet met de bouillon en zet 15 minuten in de oven, of tot de groenten beetgaar zijn.

  4. 4

    Verhoog de oventemperatuur tot 200°C. Klop de eieren los met de room, de mosterd en een snuifje zout. Schenk over de groenten. Bestrooi met de geraspte kaas en laat nog 10 tot 15 minuten gratineren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. 2

    Maak de prei schoon en snij overlangs doormidden. Schil de wortelen en pastinaken, halveer ze overlangs. Snij de groenten op maat van een ovenschaal.

  3. 3

    Beboter de ovenschaal en schik er de groenten in. Kruid met peper en zout. Overgiet met de bouillon en zet 15 minuten in de oven, of tot de groenten beetgaar zijn.

  4. 4

    Verhoog de oventemperatuur tot 200°C. Klop de eieren los met de room, de mosterd en een snuifje zout. Schenk over de groenten. Bestrooi met de geraspte kaas en laat nog 10 tot 15 minuten gratineren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.