Keizerinnenrijst
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Keizerinnenrijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op basis van rijstpap

bereiding
  1. 1

    Halveer het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit. Breng de melk aan de kook. Doe er de suiker, de vanillezaadjes en de peul, het kaneelstokje, de steranijs en de saffraan bij.

  2. 2

    Doe de rijst bij de melk en laat 30 tot 40 minuten op een zacht vuurtje pruttelen tot hij gaar is. Roer geregeld met een houten lepel, om aanbakken te voorkomen.

  3. 3

    Haal de rijstpap van het vuur. Hij mag nog niet te dik zijn, want hij dikt nog in tijdens het afkoelen. Schep de vanillepeul, het kaneelstokje en de steranijs eruit. Giet de rijstpap in een tulbandblik en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Ontvorm de rijstring voorzichtig. Versier met toefjes slagroom en sinaasappelpartjes of gekonfijte sinaasappelschilletjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Halveer het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit. Breng de melk aan de kook. Doe er de suiker, de vanillezaadjes en de peul, het kaneelstokje, de steranijs en de saffraan bij.

  2. 2

    Doe de rijst bij de melk en laat 30 tot 40 minuten op een zacht vuurtje pruttelen tot hij gaar is. Roer geregeld met een houten lepel, om aanbakken te voorkomen.

  3. 3

    Haal de rijstpap van het vuur. Hij mag nog niet te dik zijn, want hij dikt nog in tijdens het afkoelen. Schep de vanillepeul, het kaneelstokje en de steranijs eruit. Giet de rijstpap in een tulbandblik en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Ontvorm de rijstring voorzichtig. Versier met toefjes slagroom en sinaasappelpartjes of gekonfijte sinaasappelschilletjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.