Recept

Kerstbuche met noten en chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De traditionele afsluiter

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in met boter, bestuif ze met bloem. Klop de boter krachtig met de suiker en de rietsuikersiroop gedurende 10 minuten, tot je een schuimige massa hebt of tot de suikerkorrels opgelost zijn.

  2. 2

    Splits de eieren en doe de eidooiers bij het boter-suikermengsel, roer goed om. Klop de eiwitten tot sneeuw. Zeef de bloem boven de kom en spatel door het beslag. Doe er amandelpoeder, kaneel, het snuifje zout en de espresso bij. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door het beslag.

  3. 3

    Doe het beslag in de bakvorm en bak gedurende 50 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een metalen prikker in de cake; als die er schoon uitkomt, is de cake gaar. Haal de vorm uit de oven en laat nog 5 minuten afkoelen in de vorm voor je hem ontvormt. Laat verder afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Laat de witte chocolade smelten in de melk, au bain-marie of in de microgolfoven. Hou een stukje apart om te raspen voor de afwerking. Laat de gesmolten chocola wat afkoelen. Klop de room met de poedersuiker en vanillesuiker stijf. Spatel de room door de chocolade.

  5. 5

    Snij de cake horizontaal doormidden. Sprenkel er sinaasappellikeur naar smaak over. Spatel de helft van de witte chocoladeroom tussen de cakehelften, leg de bovenkant er weer op en werk af met de rest van de chocoladeroom. Versier naar keuze met (witte) chocoladeschilferssuikerparelshulstblaadjes van chocola...

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kerstbuche met noten en chocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!