Tofuspiesjes met mangosaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tofuspiesjes met mangosaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Veggie topper

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de tofu uitlekken, snij hem in blokjes.

  2. 2

    Spoel de paprika, verwijder zaadjes en zaadlijsten, snij hem in stukken. Doe ze samen in een mengkom, met de helft van het limoensap en 1 el sojasaus. Zet even aan de kant. 

  3. 3

    Schil de mango, verwijder de pit. Schil en rasp de gemberwortel. 

  4. 4

    Spoel het chilipepertje, snipper het heel fijn (verwijder eerst zorgvuldig alle pitjes). Pureer het vruchtvlees van de mango samen met de smaakmakers met staafmixer of keukenrobot. Doe er de rest van het limoensap en de sojasaus bij, en wat water, tot de saus dik vloeibaar is.

  5. 5

    Prik de tofu en de paprika op de spiesjes.

  6. 6

    Klop de eieren los met een snuifje peper en zout. Maal de pindanoten fijn. Wentel de spiesjes eerst in bloem, dan in losgeklopt ei en tenslotte in de noten.

  7. 7

    Rooster de spiesjes 5 minuten in een koekenpan, in enkele eetlepels olie op een middelhoog vuur. Keer ze een paar keer om.

  8. 8

    Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met mangosaus, apart in een kommetje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de tofu uitlekken, snij hem in blokjes.

  2. 2

    Spoel de paprika, verwijder zaadjes en zaadlijsten, snij hem in stukken. Doe ze samen in een mengkom, met de helft van het limoensap en 1 el sojasaus. Zet even aan de kant. 

  3. 3

    Schil de mango, verwijder de pit. Schil en rasp de gemberwortel. 

  4. 4

    Spoel het chilipepertje, snipper het heel fijn (verwijder eerst zorgvuldig alle pitjes). Pureer het vruchtvlees van de mango samen met de smaakmakers met staafmixer of keukenrobot. Doe er de rest van het limoensap en de sojasaus bij, en wat water, tot de saus dik vloeibaar is.

  5. 5

    Prik de tofu en de paprika op de spiesjes.

  6. 6

    Klop de eieren los met een snuifje peper en zout. Maal de pindanoten fijn. Wentel de spiesjes eerst in bloem, dan in losgeklopt ei en tenslotte in de noten.

  7. 7

    Rooster de spiesjes 5 minuten in een koekenpan, in enkele eetlepels olie op een middelhoog vuur. Keer ze een paar keer om.

  8. 8

    Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met mangosaus, apart in een kommetje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.