Konijnenbout met groene groenten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Konijnenbout met groene groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Uit oma's keuken

bereiding
  1. 1

    Kruid de konijnenbouten met peper en zout. Braad ze kort rondom aan op een hevig vuur, in hete boter of olie. Doe er de fijngesnipperde sjalot bij en de gepelde knoflookteentjes. Laat kort meebakken. Blus met de kippenbouillon. Laat 40 minuten zacht stoven onder deksel.

  2. 2

    Verdeel de broccoli in roosjes, snij de wortelen in staafjes. Blancheer ze samen 5 minuten in gezouten water met de tijm. Doe er de sperzieboontjes en de doperwtjes bij. Laat nog 1 minuut koken. Giet de groenten af en laat ze schrikken onder koud water en goed uitlekken.

  3. 3

    Doe de groenten bij het konijn. Kruid met flink wat peper uit de molen en zout. Dek af en laat goed warm worden.

  4. 4

    Lekker met gebakken aardappeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kruid de konijnenbouten met peper en zout. Braad ze kort rondom aan op een hevig vuur, in hete boter of olie. Doe er de fijngesnipperde sjalot bij en de gepelde knoflookteentjes. Laat kort meebakken. Blus met de kippenbouillon. Laat 40 minuten zacht stoven onder deksel.

  2. 2

    Verdeel de broccoli in roosjes, snij de wortelen in staafjes. Blancheer ze samen 5 minuten in gezouten water met de tijm. Doe er de sperzieboontjes en de doperwtjes bij. Laat nog 1 minuut koken. Giet de groenten af en laat ze schrikken onder koud water en goed uitlekken.

  3. 3

    Doe de groenten bij het konijn. Kruid met flink wat peper uit de molen en zout. Dek af en laat goed warm worden.

  4. 4

    Lekker met gebakken aardappeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.