Manti met yoghurtsaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Manti met yoghurtsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Turks pastagerecht

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en hak ‘m heel fijn. Meng met het lamsgehakt, de munt, peterselie, 1 kl paprikapoeder, peper en zout.

  2. 2

    Leg de lasagnevellen open en verdeel ze in vierkanten van 3 x 3 cm. Schep op elk ½ kl van het mengsel. Maak de deegranden nat, vouw tot een driehoek en druk aan.

  3. 3

    Kook de manti 4 minuten in lichtgezouten water: als ze komen bovendrijven, zijn ze gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat uitlekken.

  4. 4

    Meng de yoghurt met het citroensap en breng op smaak met zout. Smelt de boter en meng met de rest van het paprikapoeder.

  5. 5

    Verdeel de manti over voorverwarmde borden en lepel er de koude yoghurtsaus over. Bedruppel met paprikaboter en garneer eventueel met groene kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en hak ‘m heel fijn. Meng met het lamsgehakt, de munt, peterselie, 1 kl paprikapoeder, peper en zout.

  2. 2

    Leg de lasagnevellen open en verdeel ze in vierkanten van 3 x 3 cm. Schep op elk ½ kl van het mengsel. Maak de deegranden nat, vouw tot een driehoek en druk aan.

  3. 3

    Kook de manti 4 minuten in lichtgezouten water: als ze komen bovendrijven, zijn ze gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat uitlekken.

  4. 4

    Meng de yoghurt met het citroensap en breng op smaak met zout. Smelt de boter en meng met de rest van het paprikapoeder.

  5. 5

    Verdeel de manti over voorverwarmde borden en lepel er de koude yoghurtsaus over. Bedruppel met paprikaboter en garneer eventueel met groene kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.