Recept

Stokbrood extra

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klassiek stokbrood met een extraatje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Vermeng een dag van tevoren 50 g bakmeel en 50 ml lauw water. Dek af met huishoudfolie en laat 24 uur rusten op kamertemperatuur.

    Bereid de garnituren:

    Garnituur 1:
    hak de hazelnoten
    Garnituur 2:
    snij aubergine en tomaatjes in blokjes, vermeng met zeezout
    Garnituur 3:
    snij de sjalot fijn, meng met de spekreepjes
    Garnituur 4:
    vermeng emmentaler en  tijm

  2. 2

    Zeef de dag zelf de rest van het bakmeel en de roggebloem in een schaal. Meng met het zout.
    Los de gist en de suiker op in 350 ml lauw water. Giet dit, met het startdeegje van gisteren, bij de bloem. Kneed tot een soepel deeg en maak er een bal van. Leg in een lichtjes met bloem bestoven schaal, dek af met een vochtige doek en laat 45 minuten rijzen op een warme plek.

  3. 3

    Leg het op een werkvlak met bloem, kneed door en verdeel in vier. Maak van elk stuk een lange ovaal. Schep in het midden van elke ovaal de helft van de vulling (op elke ovaal een andere). Sla de lange kanten van het deeg erover, duw aan en leg de rolletjes met de naad naar onderen op het werkvlak. Rol ze eventueel nog verder uit.

  4. 4

    Leg de broden op bakplaten met bakpapier. Dek af en laat 45 minuten rijzen op een warme plek.

  5. 5

    Snij de broden in, en verdeel er de rest van de vullingen over. Bak ze 30 minuten in een warme oven van 220° C tot ze mooi goudbruin zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stokbrood extra

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!