Recept

Varkensribstuk met sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het ziet er super uit én het smaakt ook zo

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en snipper de uien.

    Boen de sinaasappel schoon en pers hem uit. Snij een kwart van de schil in reepjes. 

    Verwarm de oven voor op 250°C.

  2. 2

    Doe het sap, de schilreepjes, de ui, de jeneverbessen, 1 el olijfolie en flink wat peper in een kom. Pureer zo fijn mogelijk (met de mixer of in de keukenrobot).

  3. 3

    Bestrijk het ribstuk met het mengsel. Dek af en zet 1 uur in de koelkast. 

  4. 4

    Laat het vlees uitlekken (vang de marinade op), leg het in een braadslee en kruid met zout. Zet 15 minuten in de op 250° C voorverwarmde oven. 

  5. 5

    Lepel de marinade over het vlees en leg er de laurier bij. Dek af met aluminiumfolie. Laat nog 45 minuten garen, op 180° C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkensribstuk met sinaasappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!